Парагвай също последва примера на САЩ и откри посолство Йерусалим, предаде Ройтерс.На

...
Парагвай също последва примера на САЩ и откри посолство Йерусалим, предаде Ройтерс.На
Коментари Харесай

И Парагвай откри посолство в Йерусалим

Парагвай също последва образеца на САЩ и откри посолство Йерусалим, съобщи Ройтерс.

На церемонията по откриването участваха парагвайският президент Орасио Картес и израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

Преди седмица Съединени американски щати реалокираха посолството си от Тел Авив в Йерусалим, ход, който докара до всеобщи митинги и кървави конфликти сред палестинците и израелската войска. Миналата сряда Гватемала също отвори своя дипломатическа задача в Йерусалим

Съдбата на Йерусалим е една от най-чувствителните тематики в Близкия изток. Израел претендира, че целият Йерусалим е нейна столица, до момента в който палестинците желаят Източен Йерусалим за столица на тяхната бъдеща страна Палестина.

„ Велик ден за Израел! Велик ден за Парагвай! Велик ден за нашето другарство! Имате освен цялостната поддръжка на нашето държавно управление, само че и дълбоката признателност на израелския народ “, съобщи Нетаняху по време на откриването.

Палестинският народен представител и член на изпълнителния комитет на Организацията за избавление на Палестина Ханан Ашрауи осъди решението на Парагвай.

„ Приемайки сходна провокативна и безотговорна мярка, която е в директно несъгласие с интернационалното право и консенсус, Парагвай се включи в заговора на Израел, Съединени американски щати и Гватемала за подсилване на военната окупация и за запечатване на ориста на окупирания Йерусалим. “, сподели Ашрауи.

Повечето международни сили не признават израелския суверенитет над целия град и пазят позицията, че неговият финален статут би трябвало да бъде избран посредством мирни договаряния.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР